Kitty Crowther-Originalillustrationer-23 Mar – 19 Maj-Invigning lördag 23 mars kl 14.00

facebook_event_kitty_crowther-1300x500

Kitty Crowther (född 1970) är illustratör och författare som bor och verkar i Belgien. Hon belönades med Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2010 med motiveringen:”Kitty Crowther är linjens mästare, men också stämningens. Hon förvaltar, förvandlar och förnyar bilderboksberättandet. I hennes värld står dörren mellan fantasi och verklighet vidöppen. Tilltalet är varligt och personligt men verkningarna starka och i sin djupa inlevelse med dem som har det svårt visar hon på vägar där svaghet kan vändas till styrka. Humanism och medkänsla genomsyrar och binder samman hennes konstnärskap.”

I utställningen visas originalillustrationer till bland annat Sagor om natten (2017) och den Augustnominerade boken Rymlingarna (2018) med text av Ulf Stark.

Bror Hjorths Hus © 2019

Axel Eriksson