Grafikens Hus utställning ”Vi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild”

VERNISSAGE I FALUN

Grafikens Hus utställning ”Vi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild” med sju av Sveriges främsta serietecknare går nu vidare till ytterligare en konsthall. Nu öppnar utställningen på Dalarnas museum med vernissage den 5 september kl 14. Utställningen pågår till den 14 oktober och även i Dalarna finns ett fullspäckat program med workshops och föreläsningar på flera orter.

Det blir bland annat konstnärssamtal och högläsning av Hanna Gustavsson, föreläsningar med Bitte Andersson, seriejunta med Åsa Grennvall och workshops med serieskaparna Anneli Furmark och Lisa Medin. Läs hela programmet på webbsidan för utställningsturnén: www.enviktiggrej.se

De sju medverkande seriekonstnärerna i utställningen är: Liv Strömquist, Joanna Hellgren, Hanna Gustavsson, Joanna Rubin Dranger, Mats Jonsson, Julia Thorell och Sara Granér.

Vad: Vernissage av utställningen Vi har en viktig grej på gång – konsten att förändra med bild.
Var: Dalarnas museum, Falun.
När: 5 september kl 14.

BEHÖVS ÄNNU EN KONSTHALL?

Nu är det dags för samtal nr 3 i Grafikens Hus och Riksutställningars samtalsserie, i samarbete med Marabouparken Konsthall. Vi utmanar oss själva och ställer frågan; behöver Sverige en konsthall till? Om man börjar om från grunden, är det just en fysisk konsthall som ska byggas eller vad finns det för alternativ? Vem ska finansiera? Och vilken roll ska konsthallen spela i vårt samhälle?

Panelen består av:

  • Bettina Pehrsson (Marabouparken Konsthall)
  • Katrin Behdjou Arshi (Botkyrka kommun)
  • Bengt Göransson (tidigare kulturminister)
  • Martin Sundin (Kulturdepartementet)
  • Tor Lindstrand (KTH Arkitekturskolan)

När: 9 september kl 16-18
Var: Marabouparken Konsthall, Löfströmsvägen 8, Sundbyberg

Maila din anmälan till info@grafikenshus.se
Samtalet är kostnadsfritt.

varmt VÄlkommen!

Axel Eriksson