Così fan tutte PREMIÄR 5 augusti-Drottningholmsteatern

Così fan tutte 2017. Foto: Ola Bergengren

Drottningholmsteaterns stora internationella satsning med Mozarts Da Ponte-trilogi under Marc Minkowskis ledning har rönt stora framgångar på Drottningholm och på Opéra Royal i Versailles, med både Figaros bröllop och Don Giovanni. Lördag 5 augusti är det premiär för Così fan tutte, den tredje och avslutande delen i trilogin.

Trilogin är skapad för internationell turné och förhoppningen är att i framtiden spela alla tre produktionerna som ett Mozartmaraton.

”Vi berättar historien om en karaktär som är både mystisk och välbekant, farlig och vänskaplig, avskyvärd och älskvärd. I vår tolkning av trilogin handlar det i själva verket om en enda rollfigur som rör sig från pjäs till pjäs och knyter samman historien. En outtröttlig libertin som kallas Cherubino i sin ungdom, Don Giovanni i vuxen ålder och slutligen Don Alfonso på äldre dagar.” Ivan Alexandre, regissör

Välkommen att boka recensionsbiljett till premiären den 5 augusti kl 19.30 eller någon av de följande föreställningarna per mejl: biljett@dtm.se snarast och senast torsdag 3 augusti. Samma adress eller telefon 08-556 931 05 gäller för att komma i kontakt med medverkande, konstnärligt team och teaterledning.

Dirigent • Marc Minkowski
Regi • Ivan Alexandre
Scenografi och kostym • Antoine Fontaine
Ljusdesign • Tobias Hagström Ståhl
Mask och peruk • Sofia Ranow

Fiordiligi • Ana Maria Labin
Dorabella • Serena Malfi
Guglielmo • Robert Gleadow
Ferrando • Anicio Zorzi Giustiniani
Despina • Giulia Semenzato
Don Alfonso • Jean-Sébastien Bou

Speldagar: 5 augusti kl 19.30 PREMIÄR, 7 augusti kl 19.30, 11 augusti kl 19.30, 13 augusti kl 16.00
15 augusti kl 19.30, 17 augusti kl 19.30, 19 augusti kl 16.00

Gästspel på Opéra Royal i Versailles 8, 9, 11 och 12 november.

Drottningholms Slottsteater är både en unik 1700-talsteater och en högst levande scen, väl förankrad i samtiden. Teatern erbjuder föreställningar, visningar och evenemang året om. Läs mer på www.dtm.se 

Axel Eriksson