Om och Av konstnär- Kathrin Bernekorn

Min ambition i måleriet är att målningen ska kännas levande och då gäller det att få ihop färg, form, komposition och känsla. Alltid lika intressant att försöka få det att fungera. Jag försöker inte ens måla av som det ser ut utan sätter min egen prägel på tillvaron. Ofta känns det som målningen blir av sig själv, även om det låter flummigt. Måleriet har blivit mitt sätt att leva och tolka världen.  Använder vid oljemåleri ofta kniv för att få fram önskad struktur och målar gärna stora tavlor.
Akvarell är väldigt roligt att bryta av med och jag målar då ofta det jag kallar mina inre landskap. De får  bli vad det blir. Det gäller att samarbeta med färgen som ofta  lever sitt eget liv.  Man måste då  ha en öppen inställning och vara beredd på överraskningar utifrån hur färgen reagerar.
Har alltid velat bli konstnär och har gått diverse mindre kurser och kroki. Det jag lärt mig mest på är dock att iaktta naturen och där försöka fånga naturens själ i färger. Efter att outtröttligt ha fortatt med min mission och fått diverse erkännade har jag börjat inse att jag ÄR konstnär.
Jag målar i olja och akvarell. Huvudsakligen naturmåleri från Österlen där jag är har ateljé. Strävar efter att fånga stämningar i naturen där ljuset har stor betydelse. Kan periodvis också måla djur, även stilleben. Varierar mig rätt friskt för att utmana mig med olika nya ideér. Försöker motverka att fastna i någon nisch där jag känner mig säker. Tror på att utveckling kräver att man prövar sina gränser också effektivt för att behålla lusten i måleriet.
Har haft ett stort antal utställningar även jurybedömda.Har även ställt ut i New York, London och Biennal i Chianciano,Italien.
1-IMG_6418-002-1
1-IMG_0320

kathrinbernekorn@hotmail.com