Ett kort sammandrag av mitt liv som konstnär!

Jag är född i Lund och bor i Rydebäck sedan 2002.

Redan som barn hade jag stort intresse för att teckna och måla och då lades grunderna till min konstutveckling senare i livet.

Jag började måla på 70-talet och då fanns ett väldigt stort intresse för porslinsmålning. Då målade jag serviser, lampfötter, tavlor, tallrikar och mycket annat.

Intresset för Färg och Form växte och jag blev nyfiken på att måla tavlor i olja och började därför med kurser hos Studieförbundet i Ängelholm och Helsingborg, Lunds Folkuniversitet och Folkhögskolan i Munka Ljungby. Kurserna gav kunskaper i måleri, teckning, kroki, porträttmålning och akvarellmålning.

Skaparlusten fortsatte och jag började med nya kurser på veckohelger och sommarkurser men utan färger och penslar, nu var det silversmide hos silversmed Ole K Bydahl i Båstad som var nästa utvecklingsfas. Idag designar och tillverkar jag även smycken i silver och mitt senaste tillskott är att designa bruksföremål för kök och det första köksredskapet är en designad SMAK & PROVSTICKA med STÄLL & SALTSKÅL som kommer att efterföljas av fyra andra produkter som också skall skyddas.

Kerstin Björk Nilsson: SMAK & PROVSTICKA med STÄLL & SALTSKÅL

Kerstin Björk Nilsson: SMAK & PROVSTICKA med STÄLL & SALTSKÅL

Kameran är min ständige följeslagare och jag fotograferar mycket i naturen. Jag fångar många spännande bilder med detaljer som jag bearbetar och utvecklar i min konst. Mångsidigheten i mitt skapande vittnar om att jag inte vill  fångas i någon ”fålla” Nej, jag vill skapa det jag tycker om och känner för vid inspirationstillfället.

Man kan säga att jag har många strängar på min lyra och idag gläds jag av att kunna arbeta med såväl oljemålningar, akvareller, designa och tillverka silversmycken som att designa bruksföremål för kök.

De senaste åren har jag målat tavlor på beställning till såväl Offentlig Miljö som Privat. Kunderna har då fått möjlighet att bestämma motiv och storlek på tavlan vilket har setts som en fördel på flera sätt.

 

Min förklaring till betraktaren:

”Mitt sätt att ge UTTRYCK i konsten hoppas jag skall ge INTRYCK hos betraktaren”