Lennart & Bror FISK i Stockholm.

I Sverige finns ett antal förstklassiga fiskrestauranger, men en som verkligen sticker ut är fiskrestaurangen Lennart & Bror FISK i Stockholm, ( resize-image-online.com_1717269150_LennartBrorFiskMeny2_2M5ferqrDet finns också Lennart & Bror KÖTT ). Den här restaurangen har blivit känd för sin utsökta och väl tillagade fiskrätter, och det är inte utan anledning den har blivit en favorit för mig.

Många år har gått sedan  Rasmus Ek och Fritjof Andersson öppnade kött­affären Lennart & Bror på Birger Jarlsgatan. Nu finns också Lennart & Bror FISK .

Restaurangens inredning påminner om en fiskaffär med servering.

Restaurangens kockar arbetar med en passion för att skapa utsökta rätter med fisk som bas, de använder endast de bästa råvarorna och anpassar sina recept för att passa den färska fisk som levererats.

Service- (Rasmus vår servitör), vänlig och professionell.

Det finns många olika rätter att välja mellan på menyn, (som är skriven på kaklet, på väggen), Varje rätt är väl tillagad och serveras på ett kreativt, lite rustikt sätt, tyckte mycket om salladen i sin enkelhet med olivolja och örter.

Utöver fiskrätter erbjuder restaurangen även ett utmärkt utbud av viner och andra drycker som passar väl till de olika rätterna. Detta bidrog till att mitt besök blev till en komplett och njutbar måltid.

Betyg: 5 av 5 Tallrikar.
Lennart & Bror
Tegnergatan, 9, Stockholm, SE 11140
Telefon +46 8 86 22 23
https://www.lennartochbror.se

Jag som åt och drack  Hans Alexander Gerlanius.