Världens bästa minne är svenskt

Jonas von Essen, Foto: Idriz Zogaj

Det blev Jonas ”Esset” von Essen från Sverige, som tog hem guldet när VM i Minne avgjordes i London i helgen. Supersvensken Jonas, som debuterade så sent som 2012 genom att promenera hem titeln Sveriges bästa minne, är bara ett år senare bäst i världen genom att få den högsta poängen någon fått i ett minnes-VM. Sverige lyckades även försvara sitt silver som team från 2012 och Marwin Wallonius, näst bäste svensk knep individuellt brons genom att memorera 360 siffror på fem minuter.

Sverige landslaget försvarar silver från 2012

Svenska minneslandslaget lyckades försvara sitt silver i en mycket jämn kamp mot Tyskland, som även i år var en för tuff match. I och med silvret kommer dock Sverige före länder som Kina, Indien, Filippinerna, Mongoliet och USA. Ja, t o m före England som är landet där sporten grundades och som har överlägset flest världsmästare.

”Jag var lite orolig för några nationer men vi höll! Mycket tack vare Marwins starka avslutning när han lade en hel kortlek på minnet på 39 sekunder. Sverige tillhör de bästa i världen och det är underbart,” säger en mycket glad förbundskapten Idriz ”Minnet” Zogaj.

Axel Eriksson