Biopremiär på Hagabion i Göteborg 2014-09-05: RIK AV MINNEN

Rik på minnen

Den 5 september kl 18:30 premiärvisar Hagabion ”Rik av minnen” av konstnärinnan Gunilla Nadler. En poetisk långfilmsdokumentär med ett lokalhistoriskt värde, fylld med fantastiskt fina fotografier och filmer från Norrköping såväl som Västkusten.

”Rik av minnen” är en fascinerande släktkrönika från Norrköping till Bohuslän. Det är en längre poetisk dokumentär som bär såväl ett personligt biografiskt innehåll som ett värde som tidsdokument. Filmen har också ett lokalhistoriskt värde såväl i sina delar från såväl Norrköping och västkusten, med fantastiskt fina fotografier och arkiv filmer.
Gunilla Nadler om sin film:”Genom min mammas minne får jag berättelser om min familjs historia. Deras levnadsöden ger en gemensam syn på vår kulturhistoria. Att på ett konstnärligt, poetiskt, och dramaturgiskt sätt väva in historia, berättelser, arkivmaterial, natur, gamla och nya platser. En växelverkan mellan nutid/dåtid. Visa hur intressen, begåvningar går i arv från generation till generation. Att påvisa hur minnet kan återupplivas.”
Rik av minnen
Varje dag 5-11 september efter filmen är det samtal med olika teman tillsammans med regissör Gunilla Nadler och inbjuden gäst.
Premiär, fredag 5 sep:
Tema: ”Våra minnen” Gäst: Ulla Stefansson, berättare i filmen.
Lördag 6 sep: Du får svar på; ”Hur fungerar minnet rent vetenskapligt?” Regissör Gunilla Nadler visar en filmintervju med Boo Johansson, professor i psykologi och minnet.
Söndag 7 sep: Tema: ”Att söka sin historia” Gäst: Historiker Ingrid Lomfors
Måndag 8 sep: Tema: ”Att skapa en dokumentär” samtal med regissör Gunilla Nadler
Tisdag 9 sep: Tema: ”Sverige för 70 år sedan och nu” Gäst:  Anders Gustavsson professor i Etnologi
Onsdag 10 sep: Tema: ”Religionen i Bohuslän. Kontrasten mellan Västkusten och Ostkusten” Gäst: Sigyn Zöger, f.d överläkare i psykiatri
Torsdag 11 sep: Tema: ”Alla har vi en historia att berätta” Gäst: Alex Afshar, filmregissör. Land: Sverige
Regi: Gunilla Nadler
Kategori: Långfilmsdokumentär
Produktionsår: 2014
Längd: 85 min.
Premiärdatum: 2014-09-05

Mer info om filmen på Gunilla Nadlers hemsida

http://www.hagabion.se/evenemang/evenemang/fonster-for-fria-filmare

www.gunillanadler.com/rikavminnen

Boka biljett via vår internetbokning      (biljetter går att boka f.r.o.m 3/9)