Cirkus Cirkör gästar Värmlands Museum-fredag 13 mars kl 18.

qxaf2tk5ic1n0dtf7wvpPå Värmlands Museum i Karlstad har den stora utställningshallen med utsikt mot Klarälven fått en ny utställning där fotografen Einar Kling-Odencrants bilder på cirkusartister ställs ut under en vecka. Einar själv beskriver bilderna som ett uttryck för hur kontrasten mellan föremål, kroppar och miljöer kan smälta samman genom form, linjer, färger och mönster.

Under utställningsperioden görs även gästspel från Cirkus Cirkör genom föreställningen PACE som spelas på fredag kväll (13/3) samt en prova-på aktivitet som under lördagen (14/3) låter alla intresserade själva ”prova på” nycirkus under handledning av pedagoger från cirkusgruppen.

Föreställningen PACE framförs av Axel Ahl och Sara Runsten i danskompaniet Below Zero Company. De två hand till hand-akrobaterna berör genom föreställningen idén om relationer och hur tid och rörelse påverkar artisternas relation till varandra. Det är en historia om två människor likväl som en historia om samhället, jämställdhet och vart samhället idag är på väg. Med musik som sträcker sig över olika genrer skapar PACE ett oförutsägbart ljudrum som gör föreställningen än mer levande då elektriska beats blandas med skandinavisk folkmusik. Det är en personlig föreställning där artisterna ger ett ärligt framträdande fyllt med känslor, originella rörelser och den högsta nivån av modern cirkus.

Lördagens ”prova på” passar för alla åldrar, oavsett tidigare erfarenheter. Det blir en rolig och medryckande cirkusdag där du får prova på akrobatik, att gå på lina och jonglering.

– Föreställningen spelas fredag 13 mars kl 18. Biljetter bokas via ticketmaster.se eller Scalateatern i Karlstad.

– Cirkus-”prova på” arrangeras lördag 14 mars kl 12-15 och ingår i museets ordinarie entré. Fri entré för alla upp till 25 år.

Vid frågor kontakta,
Christopher Grahn, programkoordinator 054-701 19 77 christopher.grahn@varmlandsmusuem.se
eller Below Zero Company 073-75 93 354 info@belowzerocompany.com
www.belowzerocompany.com

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer med mer än 200 000 besökare per år. Vi vill visa och förmedla kulturhistoria och konst som ger nya upplevelser och insikter om vad det är att vara människa – belysa samtidsfrågor, väcka nyfikenhet och ge ett vidgat perspektiv på samhällsutvecklingen. Värmlands Museum är en öppen arena för reflektion, kunskap, möten och samtal, dit alla kan komma för att bli inspirerade. Vi strävar efter delaktighet och vill beröra alla länsinvånare genom en bred verksamhet i hela länet, bl a genom våra tre filialer. Värmlands Museum är ett av 24 länsmuseer i Sverige. Tillsammans är vi Sveriges största museum.

BILDTEXT:

Ur föreställningen PACE med Below Zero Company, som kommer till Värmlands Museum fredag 13 mars kl 18.