DAN ANDERSSONS STOCKHOLM

Att skalden Dan Andersson var Finnmarkens diktare känner de flesta till. Men ganska okänt är det att han tillbringade mycket tid i Stockholm. Det var där han träffade andra författare, gick på krogen och i hemlighet mötte sin älskade Märta Larsson.

Dan Anderssons Stockholm är en guidebok till en sida av skaldens liv som sällan lyfts fram. Läsaren får vandra på Stockholms gator med ena benet i nutiden och det andra i 1910-talets Stockholm. Ett svunnet Stockholm lever upp i Göran Greiders och Nils Holmdahls berättelse.

Göran Greider är författare, politisk debattör och chefredaktör på Dala-Demokraten. Han har utkommit med en lång rad böcker, bland annat Palme och arbetarna. Nils Holmdahl är en av Sveriges främsta experter på Dan Andersson och har han skrivit cirka hundra artiklar om Dan Andersson och givit ut sex böcker, senast biografin Dan Andersson – myt och sanning.

Göran Greider & Nils Holmdahl:
Dan Anderssons Stockholm. En stadsvandring
Ordfront förlag
Utkom 2023