Galleristen Bengt Tornvall arrangerar konst och kultur resor

Galleristen Bengt Tornvall börjar arrangera resor med fokus på  konst och kultur. Resorna skall vara bra för ögat, tanken och gommen, och därför heter arrangören GoodLife Travel. –Det är en nyhet att du börjat arrangera resor. Hur kommer det sig att du börjat med det? -”I mitt yrke som gallerist har jag fått resa mycket, och fått en del favoritstäder som jag lärt känna väl. Jag har alltid sett fram emot att få besöka dem, och så småningom har tanken på att dela med mig av denna upptäckarglädje till andra vuxit sig stark, och jag började i liten skala med att ta med några vänner på en resa till Paris. Det blev väldigt lyckat och de var mycket nöjda med det programmet jag skapat för dem. Tanken var väckt och sedan dess har vi utformat ett program med flera olika resor. Målsättningen med resorna är att jag själv alltid skulle vilja anmäla mig….

Vart åker du gärna själv? -”Drömresan går till Rom, den eviga staden”, svarar Bengt TornvallI dagarna annonserar du också er resa till Rom. Vad betyder staden för dig? -”Rom är staden där man känner historiska vingslag från antiken. Man behöver ingen tidsmaskin för att förflytta sig bakåt i tiden. Vart man går möter man klassiska byggnader, tempel, arenor, bad, katakomber och kyrkor. För mig har Rom en oslagbar kombination av nytt och gammalt, av historia och nutid. Att vandra omkring i klassiska Rom fyller mig med en mäktig känsla av det eviga, medan det moderna Rom med design, arte contemporanea och det underbara italienska köket känns mycket samtida” säger Bengt Tornvall.

Vår restaurang  La Buca di Ripetta

Vår restaurang La Buca di Ripetta

Colosseum

Colosseum

Forum_Romanum

Forum_Romanum

Är Rom-resan den första du arrangerar? -”Nej, den första resan gick med en trevlig grupp till Helsingfors i början av hösten, med den finska huvudstadens design och konst i fokus, samt en populär föreställning på Svenska Teatern.

Och första veckan i mars har vi faktiskt en resa till Nice för att se Matisse, Picasso, Chagall och Fernand Leger-museerna och Fondation Maeght. Vi gör också några utflykter i det vackra provencalska landskapet. Senare i vår har vi resor till Amsterdam och Köpenhamn, och i juni planerar vi  för Värmlandsrundan. Den sistnämnda finns dock inte ännu på vår hemsida  www.goodlifetravel.se.

Helsingforsresan går i repris i September, och vi tittar för närvarande på ytterligare fyra resmål till hösten. Har du något som är lite speciellt för de resor ni arrangerar? -”Ja, det är viktigt att hålla antalet deltagare nere. Vi vill hellre ha kvalitet än kvantitet. Resan blir trevligare om gruppen innehåller max arton deltagare, så att man får tillfälle att bekanta sig med varandra, och att de guidade visningarna görs inför en sammanhållen skara som alla är inom hörhåll. Bra guidade visningar ökar utbytet och ger intressanta nya kunskaper. Vi strävar också efter en bra mix av konst från olika epoker, design, arkitektur och gärna kuriosa. Slutligen utgår vi från att våra resenärer vill ha riktigt bra boende. Vi väljer hotell noga, och bokar inte de mindre s k ekonomirummen. I arrangemangen ingår också besök på utvalda
restauranger med bra profil, liksom gärna musik eller teaterkväll. Vi har ett motto som vi gärna vill leva upp till:” More weekend for your money”, avslutar Bengt Tornvall

Goodiife Travel  SIBYLLEGATAN 65   STOCKHOLM info@goodlifetravel.se   www.goodlifetravel.se  Tel: 0707 – 16 79 77

goodlifetravel3

 

 

Marcus Öhlander