Rom – den eviga staden

goodlifetravel3

Colosseum

Colosseum

 

 

Klassiska Rom är den eviga staden, en stad där man vandrar runt i historien och känner vingslagen från antikens stormakt. Det behövs ingen tidsmaskin för att förflytta sig bakåt i tiden. Vart man går möter man imponerande byggnader, tempel, arenor, katakomber, bad och kyrkor.Under våra dagar i Rom hinner vi uppleva mycket av det bästa som Forum Romanum, Villa Borghese, Sixtinska Kapellet, Colosseum, Palatinen, Vatikanen, Pantheon och MAXXI Contemporanea med guidningar.Tid finns också för egna strövtåg kring Piazza del Popolo, Piazza Navona, Spanska Trappan, Fontana di Trevi, Trastevere, Campo di Fiore,  Café el Greco och Ponte della Musica, Upplev också det moderna Rom med samtidsgallerier, den goda maten, mode och italiensk design.Vi har direktflyg med Norwegian och bor i eleganta dubbelrum på Albergo Ottocento, sympatiskt hotell, nära till Piazza Barberini, Via Veneto och Fontana di Trevi.

DATUM: 26 – 30 MARS 2014 PRIS: 10.950:- per person

OBS! Resan är begränsad til 18 resenärer. Först till kvarn…

Se komplett program Resevillkor http://www.goodlifetravel.se/travel/rom/

RESEGARANTI GoodLife Travel har lagenlig Resegaranti för att skydda sina resenärer. Reseförsäkring och avbeställningsskydd Kontrollera din hemförsäkring: har du bra reseförsäkring och avbeställningsskydd för att gardera dig mot oförutsedda händelser.

BOKA DIN RESA http://www.goodlifetravel.se/anmalan/anmalan-till-rom-26-30-mars-2014/

RESEVILKOR: http://www.goodlifetravel.se/resevillkor/

GoodLife Travel  SIBYLLEGATAN 65   STOCKHOLM info@goodlifetravel.se   www.goodlifetravel.se  Tel: 0707 – 16 79 77

Forum Romanum

Fontana_di_Trevi

Fontana_di_Trevi

Forum Romanum var i det antika Rom ett torg och den offentliga platsen för bland annat politiska möten, handel och religiösa ceremonier. Det är beläget mellan kullarna Capitolium, Palatinen och den mindre och lägre Velia. Ena änden av torget sluttar svagt upp mot kullen Palatinen, där en del av Via Sacra, “Den heliga vägen” som användes för processioner, fortfarande syns.

Spanska trappan är mötesplatsen framför andra i Rom.

Spanska trappan är mötesplatsen framför andra i Rom.

Spanska trappan är mötesplatsen framför andra i Rom. Den klättrar upp från Piazza di Spagna till Piazza Trinità dei Monti. Scalinata di Spagna är den bredaste trappan i Europa. Det var den franske diplomaten Étienne Gueffier som 1723 testamenterade pengarna till bygget av trappan med dess 135 steg.

Colosseum

Colosseum

Colosseum  är Roms mest kända byggnad. Den är en 48 meter hög ellipsformad amfiteater med en omkrets på 524 meter, uppförd under åren 70 och 80 e. Kr. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Under romarriket bjöds folket på strid mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater, som mest 87 000 åskådare.

Eftersom Piazza del Popolo är kringbyggt av stora hus och murar kan den ge en känsla av en amfiteater. Piazzan används ofta för olika utomhusevenemang. Torget domineras av den höga egyptiska obelisken omgiven av fyra fontäner. Vid piazzan finns gott om kaféer och restauranger. Där finns också de två vackra kyrkorna Santa Maria dei Miracoli och Santa Maria in Montesanto. Piazza del Popolo fick sin nuvarande form 1816, när arkitekten Giuseppe Valadier lade ut dess stora oval.

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo

Rom har fått ett samtidsmuseum som i sin arkitektur kan ta upp kampen med andra
spektakulära byggen som Guggenheim i Bilbao, Arken i Köpenhamn och Centre
Pompidou. Museet MAXXI byggdes under åren 1998-2009 och omfattar totalt 30.000
kvm. Arkitekt är Zaha Hadid. Museet omfattar både konst och arkitektur och
bygger en egen samling som för närvarande uppgår till 300 verk.

Museet MAXXI

Museet MAXXI

Vatikanen

På platsen låg tidigt Neros cirkus innan aposteln Petrus där fick sin grav. År 160 restes ett minnesmärke över Petrus. Konstantin den store lät senare uppföra en basilika över monumentet, som då inneslöts i en marmorkub. Över marmorkuben restes basilikans högaltare. Basilikan revs på 1600-talet, och ersattes år 1626 av den nuvarande Peterskyrkan, ett mäktigt bygge som tydligt visade kyrkans makt och rikedom. Vatikanen har sedan 1378 varit påvens residens och sedan 1929 är området en egen stat, Vatikanstaten. Den är centrum för den katolska kyrkans drygt 500 miljoner följare,*och Vatikanens hemsida besöks dagligen av 3 miljoner personer.

 

Vatikanen

Vatikanen

Marcus Öhlander