Beckmans Designhögskola gör en strategisk satsning

 

Närhet till omvärlden har alltid varit ett signum för Beckmans Designhögskola. Därför har samarbeten med näringsliv och organisationer varit viktiga inslag i utbildningarna inom Mode, Form och Visuell Kommunikation. Detta kommer att förstärkas genom inrättande av en ny tjänst, Director of External Relations.

– Beckmans har utbildat kreatörer i 75 år och alltid varit skickliga på att möta omvärldens ständiga förändring. Nu vill vi än mer strategiskt bidra till framtida utveckling av kreativa näringar genom att synliggöra vikten av konstnärliga designutbildningar, berättar Cilla Robach, rektor för Beckmans sedan augusti 2013.

Från och med 1 juli 2014 inrättas därför den nya tjänsten Director of External Relations, vilken kommer att innehas av Annika Berner, nuvarande Programansvarig för utbildningsprogrammet Visuell Kommunikation på Beckmans.

– Det här ska verkligen bli spännande, menar Annika Berner. Den nya rollen ger högskolan möjlighet att kommunicera och utveckla vår pedagogik samtidigt som vi arbetar strategiskt med olika samarbetspartner, både nationellt och internationellt, såväl från näringsliv som andra lärosäten. Det finns en tydlig vilja till utveckling och förnyelse både hos ledningen och styrelsen.

Beckmans Designhögskola bedriver treårig grundutbildning inom konst och design som leder till konstnärlig kandidatexamen (180hp). Utbildningen omfattar tre program; Visuell kommunikation, Mode och Form (produktformgivning och rumsgestaltning). www.beckmans.se Axel Eriksson