En röd liten stuga-På Månen

 

Presskonferensen om Månhuset äger rum onsdag den 28 maj klockan 11:30, Gruvplatsen 1 vid Falu gruva. Välkommen på presskonferens den 28 maj för det första konstprojektet på månen.

Under presskonferensen finns det möjlighet att intervjua medverkande talespersoner

Mikael Genbergkonstnären och entreprenören bakom Månhuset Emil Vinterhavsatellitsystemingenjör, tidigare chef för Rymdbolagets rymdfarkostavdelning, numera verksam som affärsutvecklare på ECAPS, ansvarig för Månhusets tekniska team Sven Grahnen av Sveriges rymdpionjärer, f d satellitutvecklingschef Johan Molinvd på Falu Rödfärg

På presskonferensen avslöjas vilken aktör som kommer att ta huset till månen och när uppskjutningen är planerad att ske. Denna aktör är med på videolänk under presskonferensen.

För att uppleva och få en känsla för huset på månen – en faluröd stuga som väcker liv i det karga månlandskapet – har närvarande journalister på presskonferensen en exklusiv möjlighet att gå in och ut ur huset när det står på månen genom en virtuell miljö. Med hjälp av virtual reality-glasögon görs detta möjligt.

Presskonferensen kommer att hållas på engelska.

I samband med pressträffen serveras en lättare lunch.

Avgång med tåg från Stockholm C till Falun C:           07:45 – 10:29

Avgång med tåg från Falun C till Stockholm C:             13:29 – 16:14             14:27 – 17:38

För andra tider och avgångsorter besök www.sj.se. Önskar du transport till presskonferensen från Falun centralstation kontakta press@themoonhouse.com.

Har du inte möjlighet att närvara vid presskonferensen kan du följa den live här på www.manhuset.se.

Varmt välkommen att närvara vid presskonferensen DN-artikel

Hans Alexander Gerlanius