Årets Jazzkanna går till Jon Fält


Christer Eklund delade ut årets Jazzkanna till Jon Fält på Fasching i lördags.
Foto: Anna Berglund

 

Riksförbundet Svensk Jazz pris för nydanande insatser inom svenskt jazzliv, Jazzkannan, går i år till trumslagaren Jon Fält! Utmärkelsen delades ut i lördags i samband med att Jon spelade med Bobo Stenson trio på Fasching. Och därmed är ju denna trio unik, då alla medlemmar härmed förärats med Jazzkannan (Anders Jormin -94 och Bobo Stenson -97). Motiveringen för i år lyder: 

”Jon Fält är en utmanare! Han utmanar och inspirerar genom sitt sätt att vägra göra det förväntade, alltid med musiken i första rummet. Jon Fält utma nar de konventionella rollerna i en grupp, sina medmusiker, sin publik och inte minst själva musiken. Denne ständigt klangsugne spelman har under många år visat oss nya sidor av vad en musikalisk trumslagare kan bidra med och han har med sin integritet och kompromisslöshet inspirerat många till att tänka om och tänka nytt.” 
Mer pressinfo: Kontakta Svensk Jazz på info@svenskjazz.se

Sydsvenskan.se

Axel Eriksson