Utforska Amsterdam, 3 – 6 april

goodlifetravel3 21

Spännande Amsterdam med välbevarade 1600-talshus och torg, med sina kanaler och fantastiska museer har också pulsen av en modern storstad med en trivsam och avslappnad miljö. Här bjuder vi på en helg full av spännande upplevelser.

Vi bor på det kulturminnesmärkta Amsterdam American Hotel – Hampshire Eden i Art Déco-stil från 1900, beläget vid fontänen vid Leidshe Plaan.

Avresa  den 3 april kl 09.35, och hemresa den 6 april kl 21.00, Flygresan tar endast två timmar.

DATUM: 3 – 6 APRIL 2014 PRIS: 9.850:- per person inkl flyg, hotell, entréer och guidningar

OBS! Resan är begränsad til 18 resenärer. Först till kvarn…

Se komplett program Resevillkor RESEGARANTI GoodLife Travel har lagenlig Resegaranti för att skydda sina resenärer. Reseförsäkring och avbeställningsskydd Kontrollera din hemförsäkring: har du bra reseförsäkring och avbeställningsskydd för att gardera dig mot oförutsedda händelser.

BOKA DIN RESA

Torsdag 3/4 museet och dess unika samling av den store mästaren.

Samtidigt pågår utställningen Eld under isen med 40 måningar av Félix Vallotton (1965-1925) 19.00 välkomstmiddag och därefter för den som så önskar Cotton Club, klassisk jazzklubb i Nieuwmarkt.

vangogh

 

Fredag 4/4

09.00 Rijksmuseum, ett av världens förnämsta museer, som efter tio års om- till och nybyggnad under ledning av de spanska arkitekterna Ortis & Cruz åter öppnade hösten 2013. Vi ser med guid utställningen Rembrandt: The Final Years, med konstnärens sena mästerverk, en utställning som aldrig tidigare visats.

 

I övrigt har museet en samling med över 2000 verk från 1600-talet, Hollands guldålder. Totalt har museet drygt 90.000 verk i sina samlingar.10.00 – 10.30 Rast i museets kafeteria. 10.30 – 11.45 Fortsatt besök på Rijksmuseum med sina 80 salar och 8.000 konstobjekt. Fri vandring.Eftermiddag och kväll för fria aktiviteter.

Lördag 5/4

Ingen schemalagd aktivitet på förmiddagen. Vi kan rekommendera besök på livliga Ten Katemarkt och den kända shoppinggatan Kinkerstraat fylld av kaféer och restauranger, eller på livliga blomstermarknaden på pråmarna vid Singer kanal med grannen Begijnhof, en mycket speciell privat innergård från 1300-talet.

Stedelijk Museum, ett av världens finaste muséer för modern,konst har högklassiga samlingar. Det öppnade redan 1895 och 1930 påbörjades byggandet av museets samlingar, som rymmer verk av Kandinsky, Chagall, Pollock, Fontana, Warhol, van Gogh och många andra.

 2012 öppnades den den nya tillbyggnaden, som i folkmun har fått namnet Badkaret. Museet presenterar tre utställningar; en med verk av Jeff Wall, en av den samtida fotokonstens stora konstnärer, samt två utställningar med spännande holländsk design.

Kl 16.00 besöker vi det lilla men spännande Tulpanmuseet och får veta allt om Hollands nationalblomma. Därefter tittar vi in till grannen Amsterdam Cheese Museum, som är både museum och frestande affär.

Söndag 6/4

09.00 kanaltur på 1 timme som tar oss runt på Amsterdams förtrollande kanaler.

10.30 – 12.00 I Tropenmuseum har man gjort fantastiska rekonstruktioner av miljöer från Sydost- och Västasien, från Oceanien, Sydamerika och Nordafrika som delvis speglar dessa kulturer och delvis Hollands koloniala historia.

Efter lunch rekommenderas besök på två av Amsterdams främsta designbutiker: The Frozen Fountain och Friday Next.

18.15 transfer från hotellet till flygplatsen Schiphol

Axel Eriksson

GoodLife Travel  SIBYLLEGATAN 65   STOCKHOLM info@goodlifetravel.se   www.goodlifetravel.se  Tel: 0707 – 16 79 77