Drottningholmsteatern flyttar sommarens föreställningar

c5xi7xejwgoypaqntdlbMed anledning av coronaviruset och gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten har Drottningholms Slottsteater beslutat att flytta sommarens föreställningar till nästa år och ställa in alla publika evenemang till och med augusti. Utställningen The Queen of Prints – maxjenny! planeras fortfarande att visas i september-oktober och dagsprogrammet Visioner och utopierplaneras att genomföras efter sommaren. Alla guidade visningar är inställda tills vidare men kommer att återupptas så fort det är möjligt.

Barockoperan Agrippina och barnföreställningen Skönheten och Odjuret kommer att spelas säsongen 2021 istället för i år. Även solokonserten Donne disprezzate med mezzosopranen Ann Hallenberg kommer att genomföras nästa säsong.

– Det är med tungt hjärta som vi bestämt oss för att inte genomföra några föreställningar på vår fantastiska scen i år. Vi måste liksom alla andra anpassa oss till de omständigheter som råder, men jag är ändå glad att föreställningarna får möta publiken nästa år, säger Sofi Lerström, teaterchef.

Anpassningar efter corona gör också att det planerade nationaldagsfirandet den 6 juni ställs in. Visningsverksamheten som ligger på is kan återupptas så fort det är möjligt, då med hänsyn till lämplig gruppstorlek och avstånd mellan individer.

Utställningen The Queen of Prints – maxjenny! som visas i september-oktober är ett samarbete mellan Drottningholmsteatern och den hyllade svenska designern Maxjenny Forslund. Den innehåller en kollektion printade motiv från teaterns dekorer, miljö och inredning.

Dagsprogrammet Visioner och utopier den 5 september uppmärksammar att Lovisa Ulrika fyller 300 år och genomförs i samarbete med Kungliga Vitterhetsakademien och Kungliga slottet.

Nya speldatum för säsongen 2021:
Skönheten och Odjuret 24-30 maj
Agrippina 7-21 augusti
Donne disprezzate slutet av augusti

Köpta biljetter kan bytas mot biljetter till nya speldatum, mot presentkort eller återlösas.

Drottningholmsteatern fortsätter att följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och planerna för säsongen kan komma att ändras.

För mer information, kontakta gärna:
Elin West, press Drottningholms Slottsteater, 0733 50 26 25, elin.west@dtm.se

Drottningholms Slottsteater är både en unik 1700-talsteater och en högst levande scen, väl förankrad i samtiden. Teatern erbjuder föreställningar, visningar och evenemang året om. Läs mer på www.dtm.se