Drottningholmsteatern tar sikte på sommaren 2021

aeyowrwyiq1s19c19flaDrottningholms Slottsteater planerar för två premiärer säsongen 2021 barockoperan Agrippina och barn- och familjeföreställningen Skönheten och Odjuret. Båda produktionerna fick på grund av Corona flyttas fram ett år, nu förbereder sig den historiska teatern för att kunna ta emot publik under säkra omständigheter.

Säsongen 2020 har inneburit stora ansträngningar för Drottningholmsteatern liksom resten av kulturvärlden. Men teatern som har mer än 250 år på nacken siktar nu på sommaren 2021 med en verksamhet som anpassas efter omständigheterna.

– Vi hoppas verkligen att det ska bli möjligt att möta publiken igen nästa säsong, och är självklart beredda att ändra planerna om det behövs. Förutom opera och familjeföreställningar kommer vi även att bjuda på en exklusiv solistkonsert med hyllade mezzosopranen Ann Hallenberg, teaterns Artist in Residence, flera nya temavisningar och mycket mer, säger Sofi Lerström, teaterchef.

När säsongen 2021 planeras sätts säkerheten först. Föreställningar och visningar får ett begränsat antal besökare, extra personal ser till att det inte blir trängsel och självklart återköps biljetterna för den som blir sjuk eller om evenemanget ställs in. Teatern bevakar läget noggrant och anpassar verksamheten efter nya förutsättningar.

Redan till påsk räknar Drottningholmsteatern med att dra igång visningsverksamheten igen med små grupper och stora avstånd som en garant för säkerheten. Säsongen kommer bland annat att bjuda på nya temavisningar för hela familjen och nya smittsäkra utomhusvisningar.

Fler programpunkter kan tillkomma innan hela säsongen presenteras i mars.

Drottningholmsteatern säsongen 2021:

Skönheten och Odjuret 24-30 maj
En nytolkning för barn av en 250 år gammal klassiker. För publik från 6 år.

Nationaldagsfirande 6 juni
Festligheter för hela familjen i Slottsparken

Agrippina 7-21 augusti
En ironisk komedi om makt och erotik i regi av Staffan Valdemar Holm och med Ann Hallenberg i huvudrollen.

Solistkonsert med Ann Hallenberg 28 augusti

Drottningholms Slottsteater är både en unik 1700-talsteater och en högst levande scen, väl förankrad i samtiden. Teatern erbjuder föreställningar, visningar och evenemang året om. Läs mer på www.dtm.se 

Axel Erikssonaeyowrwyiq1s19c19fla