KAROLINSKA UNIFORMER OCH MUNDERINGAR 1700–1721

Av vilka material och i vilka färger syr man en karolineruniform? Hur ser en uniformsknapp från år 1709 ut, hur skall manen på en kavallerihäst kammas eller hur många gram krut skall man ladda en musköt med innan drabbning? Dessa och många andra intressanta frågor får den läsarna svar på i denna bok.

Boken innehåller en systematisk genomgång av de olika svenska truppslagens befattningar, deras uniformer och munderingar under det stora nordiska kriget åren 1700–1721 med källhänvisningar till munderingsdetaljerna kring dragonerna, kavalleriet, drabanterna, infanteriet, artilleriet, flottan, trossen, allmogen, fältprästerna, militärmusikerna, vapnen, ammunitionen samt fanor och standar.

Den avslutande delen handlar om samtida handgrepp och exercis ”för den händige”.

Anders Larsson:
Karolinska uniformer och munderingar åren 1700–1721 samt vissa handgrepp och excercis
Jengel Förlag
Utkom 2022