Om träden vi älskar och dödar- När almen tystnar

ALMARNär almen tystnar är en hyllning och en sorgesång över träden vi älskar, och en svidande vidräkning med vår direkt avgörande roll i deras död.

Träd bär på berättelser och traditioner. De symboliserar liv och död i sånger och dikter, och har historiskt gett oss mat åt oss själva och våra djur, virke till vapen och vagnshjul, och sköna stunder i svalka. I vår närmiljö tar vi dem ofta för givna – först när de försvinner inser vi hur mycket de betytt för oss.

Denna bok handlar om vår långa och ömsinta historia med två av dessa träd: almen och asken. Men särskilt handlar den om denna vänskapsrelations våldsamma uppbrott under de senaste decennierna. Sjukdomar härjar hos båda arterna och har nästan utrotat almen
som stort träd. Asken angrips på två fronter och kan snart vara lika illa ute.

När almen tystnar är en hyllning och en sorgesång över träden vi älskar, och en svidande vidräkning med vår direkt avgörande roll i deras försvinnande.

Mårten Lind får ett tungt ämne att bli riktigt underhållande med hjälp av målande, välskrivna och personliga texter där hans stora kunnighet och engagemang lyser igenom.”
BTJ

Mårten Lind

Mårten Lind är doktor i svampgenetik och har arbetat i många år som forskare och föreläsare om skogssjukdomar vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Presskontakt

Linn Bäckström
Pressansvarig
Beställ!
Axel Eriksson