Viggo om Viggo

Viggo Carlsen. Född den 6-3-1949 Nästved Danmark.

Min första kontakt med riktigt målande, inträffade när jag tillbringade sommar loven med min farfar Alfred, som målade tavlor och porslin, jag fick mina första råd av honom.
Mitt intresse i skolan för teckning var stort, min skolfröken sporrade mig, jag fick betyget a, i teckning.

VIGGO CARLSEN

Min 1a utställning var året 1978 ihop med keramiken och vännen Leif Äng i folkets hus i Tranås, vi sålde allt, bättre start kunde jag inte tänkt mig.

Med åren utvecklade jag mitt målande,i början var det mest naturmåleri,men mitt sökande efter andra vyer började tidigt.

Min 1a utställning i Stockholm, var på ett av stans älsta gallerier, Galleri modern konst, på Strandvägen, där blev jag kontaktad av Esselte Grako, jag kände mig stolt när jag blev ombedd att hjälpa dom med att måla julkort.
Jag fick också äran att få illustrera bilder till Året runt , Jaktmarker och Fiskevatten , samt loga till Sveriges Zoologiska konservatorer, sista dagen inträffade något roligt, som jag känner starkt för, en försynt och trevlig herre hade sökt mig han namn var Anton Vorkalis, han förklarade sitt ärende, hans liv tillbringade han med att jaga autografer, hans samling bestod av kungar, presidenter, 1a mannen på månen,samt skådespelare och artister, konstnärer bla Picasso han förklarade för mig att han kunde komma till dessa kända personer tack vare sin titel,, jag förstod just inget, jag blev något häpen när han önskade en autograf av mig,men jag skulle få dela sida med en dam, om jag inte misstyckte, till min glädje läste jag Birgit Nilsson, otrolig rolig händelse i mitt liv som jag gärna delar med mig.

VIGGO CARLSEN

Mitt sökande i konsten tar aldrig slut, jag är nyfiken på det mesta, jag målar aldrig in mig i ett hörn, därför har jag,kunnat jobba i olika material så som blånor (lin) singel, grus, blandteknik,
Jag har haft förmånen att måla det jag känner för stunden, allt ifrån natur, fåglar, gamla bilvrak, abstrakt, ifrån dova färger till glada ljusa färger.

I flera bilder söker jag ut mig i icke jordliga förekommande objekt,som tex,,Vandringen mot ljuset,efter fantasier eller drömmar jag haft, för att sedan återkomma till något helt annat.
Jag vet inget om mitt skapande i framtiden, jag stakar inte ut några riktlinjer eller måsten, men nyfikenheten på det som finns runt hörnet driver mig vidare i mitt målande. Jag finner en oerhörd glädje i att se andras skaparglädje, jag besöker gärna kollegors utställningar.
Jag har under åren hunnit med ett 20 tal separat utställningar bl.a i Stockholm, Göteborg, Uppsala , Odense Danmark, mm.

Just nu jobbar jag gärna med abstrakta motiv där färgerna är rena,jag tycker mycket om att söka efter egna lösningar, jag besöker gärna kollegor, och utbyter tankar och idéer.

Viggo Carlsen, Bildkonstnär