Måleriet är för mig en upptäcktsfärd

Inger M Larsson Måleriet är för mig en upptäcktsfärd, ett äventyr, där färgen är ett ackord, en början, en vägledning.

Mina abstrakta former söker en ordning , knuffas och vill ha sin plats i spänning och balans, men blir ibland också till en sakral, enkel linje i en monokrom.

Arbetar också med kroppar, i en klassisk form. Oftast torson , man och kvinna, något jag hela tiden kommer tillbaka till. Jag gör också collage och river och sliter i färgat akvarellpapper i en blandteknik, där jag söker ett uttryck också i en människans hudlöshet.
Men också stora oljemålningar, som får ta sin plats i rummet, ibland abstrakta former, men ofta med kroppar, torson.

Ibland ett stilleben , en skål, en blomma, några frukter.

Sedan 2004 bor jag halva året i Spanien, i ljuset och värmen vid Medelhavet.

Inger M Larsson, Bildkonstnär