Artipelag är en privatägd konsthall vid Baggensfjärden.

Artipelag, museet i Stockholms skärgård. Artipelag är en unik plats som kombinerar konst, aktiviteter och skärgårdsliv på ett härligt sätt. Det är en plats där naturen och kulturen går hand i hand, med utsikt över Baggensfjärden och omgivande skogar.Artipelag_entré_02

Museet är designat för att passa in i miljön, med en arkitektur som följer naturens former och linjer. Det har en stor utställningshall för konstutställningar, en designbutik med unika produkter, en café-pâtisserie med utsikt över vattnet, och en restaurang med lokalt inspirerat kök.

Utanför byggnaden finns det en skulpturpark som sträcker sig ut i skogen, med konstverk av internationella och svenska konstnärer. Det finns också en promenadstig som följer kusten och ger en fantastisk utsikt över skärgården. Strandpromenaden, på Hålludden är  en kilometerlång strandpromenad med träspänger i lärkträ, som invigdes i augusti  2012. Denna anpassades för att ge *rörelsehindrade tillgång till skärgårdsnaturen. Strandpromenaden vid Artipelag är Sveriges längsta *tillgängliga strandpromenad. HAV

Artipelag är en plats för alla som älskar konst och natur.

HAG-EIC