Norden står i fokus under OpenART 2019

ssgwn6cg5i8pub9j8i8d

Under biennalen 2019 vänder vi blicken mot de nordiska länderna, Island, Norge, Danmark, Finland och Sverige. Norden har en unik och vital konstscen som är ny för OpenArt. Tidigare har inga konstnärer från Island varit med, någon enstaka från Danmark och Norge men däremot så har Finland funnits representerat genom åren.  Vi har bjudit in curators från fokusländerna som har uppdrag att göra ett urval av verk och konstnärer. De curators vi har valt att samarbeta med har stor erfarenhet av att arbeta med biennaler och konst i det offentliga rummet.

I dagarna stängdes också ansökningsportalen Open Call där yrkesverksamma konstnärer från hela världen har ansökt om att få vara med på nästa utställning. Open Call resulterade i 437 ansökningar och nu har ett juryarbete påbörjats för att hitta de mesta intressanta och genomförbara idéerna. Juryn består av Anna-Karin Wulgué, konsthallschef, Linda Wallenberg, curator, Andreas Brändström, konstmusiechef, Loulou Cherinet, konstnär, Johan Jedebert, konstnär och utställningstekniker som alla bidrar med olika erfarenheter och perspektiv.

Under de senaste åren har ca 30 procent av de medverkande konstnärerna i Open Art antagits via Open Call och ca 70 % är curatoriskt valda konstnärer.

Både det curatoriska arbetet och juryarbetet sker under våren och sommar 2018.

Kontaktinformation:
OpenArts kontor 019-21 48 94

Elisabeth Magnusson T.f verksamhetschef Allmänkultur Kultur- och fritidsförvaltningen

elisabeth.magnusson@orebro.se
tfn +46 (0)19 21 10 52
alt. +46 76 551 19 58

Publicerades: 2018-05-28

© OpenART 2018